Het ontstaan van Kaarsenmakerij Snel

Elke kaars is een cadeau, een herinnering, een vrolijke noot, mooi om neer te zetten, leuk om weg te geven, om op een speciale gelegenheid aan te steken. Je geeft een aandenken… dat licht verspreidt.

Kaarsen van torens

Wij zijn Mandy en Manon Snel, tweelingzussen en maken kaarsen van bijzondere torens en erfgoed in onze kaarsenmakerij Snel. Ooit begon het met de Domkaars uit Utrecht en later de Brandaris kaars van Terschelling, de Martinitoren kaars van Groningen, de kaars van de Ridderzaal van Den Haag, De Westertoren kaars en ook de kaars van het Amsterdamse paaltje is inmiddels toegevoegd aan ons assortiment.

Erfgoed

Kaarsenmakerij Snel is ontstaan in 2016 uit het bedrijf van onze oom, Ruud Snel. Al vanaf 1969 was hij kaarsenmaker in Utrecht en maakte in 1982 de originele Domkaars voor het 600 jarig bestaan van het belangrijkste monument van Utrecht. Zijn werkplaats en winkel Ruud’s Waskit zat jaren op de Donkerstraat vlak naast de Dom. Ruud was een kleurrijk mens met veel humor en hij wilde met zijn kaarsen ‘licht verspreiden’. Zijn Domkaars is een stoer product wat sowieso continuïteit verdiende. Het was onze wens om de originele Domkaars voor Utrecht te behouden en met trots het werk van Ruud voort te zetten.