Het ontstaan van Kaarsenmakerij Snel

Erfgoed

Kaarsenmakerij Snel is ontstaan in 2016 uit het bedrijf van onze oom, Ruud Snel. Al vanaf 1969 was hij kaarsenmaker in Utrecht en maakte in 1982 de originele Domkaars voor het 600 jarig bestaan van het belangrijkste monument van Utrecht. Zijn werkplaats en winkel Ruud’s Waskit zat jaren op de Donkerstraat vlak naast de Dom. Ruud was een kleurrijk mens met veel humor en hij wilde met zijn kaarsen ‘licht verspreiden’. Zijn Domkaars is een stoer product wat sowieso continuïteit verdiende. Wij zijn Mandy Snel en Manon Snel, het is onze wens als nichtjes van Ruud Snel zijn werk voort te zetten en daarmee de originele Domkaars als symbool voor trots en verbondenheid voor Utrecht te behouden.

Elke kaars is een cadeau, een herinnering, een vrolijke noot, mooi om neer te zetten, leuk om weg te geven, om op een speciale gelegenheid aan te steken. Je geeft een aandenken… dat licht verspreidt.

Kaarsen van torens

Ooit begon het met de Domkaars uit Utrecht. Later werden meerdere kaarsen van bijzondere torens & erfgoed aan het assortiment toegevoegd; de Brandaris kaars van Terschelling, de Martinitoren kaars van Groningen, de kaars van de Ridderzaal van Den Haag, de Westertoren kaars uit Amsterdam, de kaars van het Amsterdamse paaltje en sinds kort ook kaarsen van de authentieke Hollandse huisjes.

Ruuds waskit - kaarsenmakelaarij