Van Ruud’s Waskit naar Kaarsen van Torens

Ruud Snel bedacht de originele Domkaars en was al vanaf 1969 Domkaarsenmaker in zijn atelier Ruud’s Waskit in de Donkerstraat in Utrecht. Hij was met iedereen in contact en wilde ‘licht verspreiden’. Een kleurrijk mens met ontzettend veel humor. Zijn Domkaars is een stoer product wat sowieso continuïteit verdiende.

Wij zijn nichtjes van Ruud, Mandy Snel en Manon Snel, tweelingzussen met de ambitie samen te ondernemen. Het klinkt raar natuurlijk maar bij het overlijden van Ruud is eigenlijk ons ondernemerschap ontstaan.

Het was onze wens om de originele Domkaars voor Utrecht te behouden en met trots het werk van Ruud voort te zetten. Om in zijn stijl mee te gaan heeft ons atelier de naam Snellies Waskit gekregen. Tijdens de doorstart van Ruud’s Waskit stuitten wij op een tekening van een andere bijzondere toren in Nederland. We hebben dit aangenomen als een teken dat het zijn wens was om ook kaarsen te maken van andere bijzondere torens en objecten.

Ons enthousiasme hierover was net zo groot en dus zijn wij naast de originele Domkaars verder gegaan met het maken van kaarsen van andere bijzondere torens en objecten. Inmiddels zijn ook de Brandaris kaars en de Martinitoren kaars een feit en is per oktober 2020 het amsterdammertje (Amsterdamse paaltje) toegevoegd aan het assortiment kaarsen.  

Elke kaars wordt door ons handgemaakt en elke kaars vertelt een eigen persoonlijke boodschap van de gever naar de ontvanger. Je geeft een kado, een herinnering, een vrolijke noot, mooi om neer te zetten, leuk om weg te geven, om op een speciale gelegenheid aan te steken. Je geeft een aandenken… dat licht verspreidt.

Bezoek de webshop