Van Ruud’s Waskit naar Kaarsen van Torens

Ruud Snel was al vanaf 1969 kaarsenmaker in Utrecht en bedacht en maakte in 1982 de originele Domkaars voor het 600 jarig bestaan van de Domtoren. Ruud was een kleurrijk mens met veel humor en hij wilde met zijn kaarsen ‘licht verspreiden’. Zijn Domkaars is een stoer product wat sowieso continuïteit verdiende.

Wij zijn nichtjes van Ruud (Mandy Snel en Manon Snel) en het was onze wens om de originele Domkaars voor Utrecht te behouden en met trots het werk van Ruud voort te zetten. Ontstaan vanuit de Domkaars maken wij nu kaarsen van bijzondere torens en erfgoed. De Brandaris kaars, Martinitoren kaars en de kaars van het Amsterdamse paaltje zijn inmiddels toegevoegd aan ons assortiment.

Elke kaars is een cadeau, een herinnering, een vrolijke noot, mooi om neer te zetten, leuk om weg te geven, om op een speciale gelegenheid aan te steken. Je geeft een aandenken… dat licht verspreidt.

Duurzaam en verantwoord aan het werk;

Wij streven naar een goede balans in milieu, mens en economie. We denken na over de processen in ons werk, We werken met lokale partners en leveranciers en hebben bewuste, duurzame keuzes gemaakt in grondstoffen, productiemiddelen, verpakking en transport. Een deel van onze productie wordt gemaakt op externe dagbestedingslocaties door mensen met een arbeidsbeperking.

Onze ondersteunende partners in de productie zijn een tweetal Stichtingen in de regio Utrecht:

WIJ 3.0 In regio Utrecht is een all-round organisatie voor activering en re-integratie. We bieden dagactiviteiten, toeleiding naar betaald werk en opleiding, trainingen en jobcoaching. Ons aanbod is bestemd voor een breed en divers publiek: van mensen die op zoek zijn naar sociale contacten, structuur en dagritme tot mensen die van werk naar ander werk willen.

De Punt in Soest, een locatie van Stichting Amerpoort, is een van de grootste ambachtelijke kaarsenmakerijen in Nederland. Hier werken 15 cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking.

 

Duurzame grondstoffen

Voor het gieten van de kaarsen gebruiken wij uitsluitend paraffine van zuivere, constante, hoge kwaliteit. Door de hechte samenwerking met onze fabrikant Sellacq beschikken wij over een zeer brede kennis, ruime ervaring en blijven wij altijd op de hoogte van ontwikkelingen op productniveau en duurzaamheid.

  

Duurzame verpakking

Elke kaars wordt verpakt in een eigen cadeaudoosje. We hebben gekozen voor een duurzame verpakking van Kraft karton. Het Kraft karton wat wij gebruiken wordt gemaakt door Kapstone en heet Kraftpak. Het is 100% biodegradable, recyclebaar karton en kan gecomposteerd worden volgens de EN 13432 norm.

Onze partners & leveranciers:

Sellacq Holland – Joure
Costamundo – Herradura (ES)
Noblabla Mallen en Gietwerk – Giessen
De Mallenmaker – Amsterdam
Stichting Wij 3.0 – Utrecht
Stichting Amerpoort, kaarsenmakerij De Punt – Soest
Drukkerij Van der Louw BV – Berkel en Rodenrijs
KSW – Koerier Service Waalwijk
Baggit B.V., Nicole Carter – Breda
De Decorator, Susanne van der Steen – Veghel