Wie zijn wij?

Mandy en Manon Snel, tweelingzussen met de ambitie samen te ondernemen, gepaard met vooral heel veel plezier. Wij zijn nichtjes van Ruud Snel en het zal wellicht raar klinken maar bij zijn overlijden is eigenlijk ons ondernemerschap begonnen.

Ruud bedacht de originele Domkaars en was al vanaf 1969 Domkaarsenmaker in zijn atelier Ruud’s Waskit in de Domstad. Hij was met iedereen in contact en wilde ‘licht verspreiden’. Hij was een kleurrijk mens met ontzettend veel humor. Zijn Domkaars is een stoer product wat sowieso continuïteit verdiende.

Vandaar onze wens om de originele Domkaars voor Utrecht te behouden en met trots het werk van Ruud voort te zetten. Om in zijn stijl mee te gaan heeft ons atelier de naam Snellies Waskit gekregen. Tijdens de doorstart van Ruuds Waskit stuitten wij op een tekening van een andere bijzondere toren in Nederland. We hebben dit aangenomen als een teken dat het Ruuds wens was om van deze toren ook een kaars te maken.

Ons enthousiasme was even zo groot en dus zijn wij naast de originele Domkaars verder gegaan met het maken van “kaarsen van bijzondere torens”. Inmiddels is ook de Brandariskaars een feit en heeft de kaars, in alle kleuren van de eilandvlag, het mooie eiland bereikt. 

Elke kaars van zo’n bijzondere toren wordt door ons handgemaakt en elke kaars vertelt een eigen persoonlijke boodschap van de gever naar de ontvanger. Je geeft een kado, een herinnering, een vrolijke noot, mooi om neer te zetten, leuk om weg te geven, om op een speciale gelegenheid aan te steken. Je geeft een aandenken… dat licht verspreidt.

Bezoek de webshop