Duurzame Kaarsenproductie: Een Kijkje Achter de Schermen

Bij Kaarsen van Torens is duurzaamheid niet alleen een streven, het is een integraal onderdeel van wie we zijn en wat we doen. We geloven sterk in het vinden van een harmonie tussen milieu, mens en economie, en dit streven we na in elk aspect van onze productieprocessen. Hier nemen we je mee achter de schermen van onze duurzame productiemethoden en materialen, zodat je een beter begrip krijgt van ons engagement voor een schonere en groenere wereld.

Sinds 2017 werken we samen met Stichting WIJ3.0 om een deel van onze kaarsenproductie mogelijk te maken. Deze samenwerking biedt niet alleen waardevolle werkgelegenheid voor getalenteerde mensen, maar zorgt er ook voor dat onze kaarsen met uiterste precisie en zorg worden vervaardigd. We zijn ontzettend trots op onze kaarsenmakers van WIJ3.0 en zijn dankbaar voor hun toewijding aan ons vak.

Een van de belangrijkste aspecten van onze duurzame aanpak is de keuze van materialen. Onze kaarsen worden vervaardigd uit een combinatie van paraffine en stearine. De paraffine die we gebruiken is volledig geraffineerd, wat betekent dat het met behulp van moderne, milieuvriendelijke reinigingsmethoden wordt gezuiverd van alle mogelijke schadelijke stoffen. Bovendien is onze stearine 100% plantaardig en hernieuwbaar, waardoor we kunnen vertrouwen op een duurzame bron voor onze kaarsen.

We zijn er trots op dat we al onze grondstoffen betrekken van onze vaste leverancier Sellacq in Joure (Friesland). Hun brede kennis, ruime ervaring en toewijding aan duurzaamheid stellen ons in staat om hoogwaardige producten te maken met een minimale impact op het milieu.

Een ander belangrijk aspect van onze duurzame benadering is onze verpakking keuze. Elke kaars wordt verpakt in een eigen cadeau doosje van 100% biologisch afbreekbaar recyclebaar Kraft karton. Deze duurzame verpakking draagt bij aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk en onderstreept ons streven naar een circulaire economie.

Al onze verpakkingen worden vervaardigd door Drukkerij Van der Louw in Berkel & Rodenrijs, een partner die onze toewijding aan duurzaamheid deelt en hoogwaardige, milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen levert.

Bij Kaarsen van Torens geloven we dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans om positieve verandering te stimuleren. Door bewuste keuzes te maken in onze productiemethoden en materialen, streven we ernaar om een voorbeeld te stellen voor de industrie en bij te dragen aan een schonere en groenere toekomst. We zijn dankbaar voor de steun van onze klanten die ons helpen om deze visie te realiseren, kaars voor kaars.